Απόψεις Φοιτητών - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη"

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Απόψεις Φοιτητών

 

Απόψεις φοιτητών


Πιο κάτω παρατίθενται αυτούσια τα σχόλια των φοιτητών/φοιτητριών που παρακολουθούν το Πρόγραμμα κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του. Οι φοιτητές/φοιτήτριες κατέγραψαν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια διήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά.

"...θετικό το ομαδικό στοιχείο και οι ομαδικές εργασίες-παρατηρήσεις. Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του διδακτορικού φοιτητή και η ενσωμάτωσή της στην εκπαιδευτική εκδρομή. Διαφωτιστική η προβολή του Βοτανικού Πάρκου και της περιοχής Αμιάντου. Οι παρουσιάσεις των καθηγητών μέσω διαφανειών και φυλλαδίων εργασίας προσέδωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κίνητρα για παρακολούθηση."

"...αποτελεί καινοτομία στην εκπαίδευση που προσφέρει το Frederick University, η δια βίου μάθηση, μέσω της τυπικής εκπαίδευσης, της μη τυπικής αλλά και της άτυπης εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Πεδουλά ήταν αρκετά καλό και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες τέτοιες εξορμήσεις σε άλλα Περιβαλλοντικά Κέντρα."

"...ενδιαφέρον θέμα. Δραστηριότητες που συνδέονται με την πραγματικότητα (επίσκεψη στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)"

"...ενδιαφέρον θέμα... Σύνδεση προγράμματος με πραγματικές καταστάσεις της ζωής. Η επίσκεψη στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ήταν πραγματικά εποικοδομητική."

"...γνώρισα και εκπαιδεύτηκα από τους καλύτερους όσον αφορά το συγκεκριμένο τομέα...ευχαριστώ."

"...μέχρι στιγμής, το κυριότερο αποτέλεσμα είναι ότι άλλαξε σημαντικά ο τρόπος που βλέπω, εκτιμώ και αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα. Αν αυτό εφαρμοσθεί συλλογικά, πιστεύω θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για τη λύση πολλών παγκόσμιων ή τοπικών προβλημάτων."

"...τα μαθήματα είναι αρκετά έως πολύ ενδιαφέροντα και σίγουρα μας έχουν ευαισθητοποιήσει και προβληματίσει. Οι καθηγητές είναι πολύ καλά καταρτισμένοι και οι πλείστοι από αυτούς είναι πάντα κοντά στους φοιτητές πρόθυμα να τους βοηθήσουν, τόσο για τις εργασίες όσο και για άλλα ζητήματα.. Η εκδρομή στον Πεδουλά είναι πολύ καλή ευκαιρία να βιώσουμε αυτά που μαθαίναμε στην τάξη. Καλό θα ήταν να υπάρχουν περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες."

"...αξιόλογοι εκπαιδευτικοί. Η διαμονή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη μη τυπική εκπαίδευση."

"...πολύ καλό εκπαιδευτικό επίπεδο. ʼμεση επαφή με τους διδάσκοντες καθηγητές."

"...πρωτότυπο για τα Κυπριακά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών. Εμπλέκονται καθηγητές από διαφορετικά πεδία, φέρνοντας την τεχνογνωσία τους από το δικό τους χώρο. Πολύ καλή οργάνωση τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος στον Πεδουλά."

"...υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι καθηγητές, οι οποίοι με τη δυναμική παρουσία τους και το καθημερινό ενδιαφέρον τους συμβάλλουν αποφασιστικά στην προώθηση των στόχων του προγράμματος. Μεγάλο πλεονέκτημα ήταν η σύνθεση της ομάδας (φοιτητές). Το γεγονός ότι δεν προερχόμαστε από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο, πιστεύω είναι ένα στοιχείο που συμβάλλει αρκετά."

"...μπορεί να δει κανείς ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα από κοινωνική, οικονομική και πολιτική σκοπιά, πράγμα που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε πριν ξεκινήσουμε αυτό το μεταπτυχιακό."

"...ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό για τα δεδομένα της Κύπρου, με αξιόλογους καθηγητές."

"...υψηλό επίπεδο καθηγητών."

"...αξιόλογοι καθηγητές...καινοτόμο μεταπτυχιακό."

"...αξιόλογοι εκπαιδευτικοί/διδάσκοντες...καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα."

"...τα μαθήματα του προγράμματος διδάσκονται από αρκετά αξιόλογους καθηγητές με ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα τους. Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε περιορισμένη ομάδα φοιτητών, αλλά σε φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων, δίνοντας την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων. Δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα μαθήματα που προσφέρει να δούμε τις διάφορες πλευρές του όρου 'αειφορία' και να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του όρου. Καλλιεργεί την κριτική σκέψη και την ικανότητα θεώρησης ενός περιβαλλοντικού θέματος σε ολιστική και συστηματική βάση."

"...πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις. Οι διδάσκοντες έχουν ιδιαίτερες γνώσεις στα θέματα που τους αφορούν και συμμετέχουν ενεργά μέσα στην κοινωνία. Η εκδρομή στον Πεδουλά μας πρόσφερε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη πώς είναι ένα Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά, και κατά τα άλλα, να γνωρίσουμε κρυφές ομορφιές του Τροόδους. Υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός εκ μέρους των διδασκόντων που είναι πάντα πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας και να μας βοηθήσουν με τις εργασίες μας."

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού