Η φτώχια στον κόσμο
 
Γενικά ΣτοιχείαΘεωρίαΟπτικοακουστικό  ΔραστηριότητεςΑξιολόγησηΠαιχνίδιαΣυνδέσεις
Άρθρα

κκκκκκ

Γελοιογραφίες

Αφίσες

Χάρτες

Απόφθέγματα

Παραμύθια

 Βίντεο

Στίχοι τραγουδιών
 
Φωτογραφίες για τη φτώχια

Φωτογραφίες της Χρονιάς

 

Βραβευμένες φωτογραφίες από διαγωνισμούς της UNICEF


3rd Prize 2009 Edwin Koo

"Στο τρέξιμο"
Πακιστάν, προσφυγικός καταυλισμός. Τα παιδιά  περιμένουν στην ουρά με τσαγιέρες  για το απογευματινό τσάι.
 
2nd Prize 2007 G M B Akash

"Παιδική εργασία στο Μπαγκλαντές"
Περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά στο Μπαγκλαντές είναι θύματα της παιδικής εργασίας. Αναγκάζονται να δουλεύουν χρησιμοποιώντας επικίνδυνες χημικές ουσίες στα βαφεία, εργαστήρια και στα βυρσοδεψεία. Ένα  παιδί λαμβάνει  λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.3rd Prize 2006 Shehzad Noorani

"Άστεγα παιδιά της Μόσχας"
Είναι 4,5 και 12 ετών. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ζουν σε υπονόμους. Ο τόπος είναι βρόμικος και έχει  υγρασία. Υπάρχουν  αρουραίοι και σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά ζητιανεύουν στο μετρό
 
1st  Prize 2005 David Gillanders

"Τα παιδιά του δρόμου στην Οδησσό"
 Η Yana,13 χρονών, βρίσκει το δρόμο της από τη Μολδαβία στην Ουκρανία. Ο πατέρας της αλκοολικός, πέθανε νωρίς και  η μητέρα της ήταν στη φυλακή. Ζει πλέον στους δρόμους της Οδησσού.


1st Prize 2002  Jan Grarup

"Ξεχασμένοι Πρόσφυγες του Κόσμου"
Παιδιά που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, τη Λιβερία για να ξεφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο παρακαλούν τους συνοριακούς να τους επιτρέψουν να περάσουν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Σιέρρα Λεόνε.3rd Prize 2000 Stuart Freedman

"Στρατόπεδα διαμετακόμισης, στο Μπουρούντι"
Ένα παιδί Χούτου μεταφέρει νερό στο αυτοσχέδιο καταφύγιο όπου η οικογένειά του αναγκάζεται να ζήσει.
Οι Χούτου ζουν σε καταυλισμούς διαμετακόμισης και φρουρούνται από στρατιώτες Τούτσι.

3rd Prize 2000 Prakash Singh

"Η βροχή πέφτει μόνο σε μένα"
Ένα παιδί του δρόμου αναζητά προστασία σε μια νησίδα κυκλοφορίας στην ινδική πρωτεύουσα Νέο Δελχί.
    2nd Prize 2008 Oded Bality

"Ο σεισμός στην Κίνα"
Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα σεισμού το Μάιο του 2008 στην κινεζική επαρχία του Σιτσουάν. 15 εκατομμύρια σπίτια είχαν καταρρεύσει. Από τότε, σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.
 
1st Prize 2004 Marcus Bleasdale

"Στο Νταφουρ στις φλόγες"
Εξάντληση και απελπισία: Ένα παιδί περιμένει με τη μητέρα του στο Disa, στο βόρειο Σουδάν στην επαρχία του Νταρφούρ, εκτοπισμένο λόγω των πρόσφατων συγκρούσεων από το χωριό της το οποίο έχει καεί από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

1st Prize 2008 Alice Smeets

"Επιβιώνοντας στην Αϊτή"
Πεντακόσια χρόνια η δυστυχία και ο τρόμος έχουν βασίλεψει στην Αϊτή. Πρώτα ήταν η αποικιοκρατία και η δουλεία, στη συνέχεια ήρθαν οι δικτάτορες. Μετά, ακολούθησε η χρόνια πολιτική αστάθεια και οι τυφώνες. Κακουχίες,  δυσπιστία, προδοσία, φτώχια, βρομιά, καταστροφή, ασθένειες, τυραννία, καταπίεση, διώξεις,  θάνατος. Οι άνθρωποι ζουν απροστάτευτοι σε βρομερό και την καύση των αποβλήτων, χωρίς δουλειά, χωρίς αξιόπιστες πηγές ενέργειας, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς χρήματα για το επόμενο γεύμα τους. Ένα μικρό κορίτσι με ένα λευκό φόρεμα φαίνεται να είναι σαν ένα φοβισμένο άγγελο που βρίσκεται στον κάτω κόσμο και παρ' όλα αυτά είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για λίγη ομορφιά.

3rd Prize 2007 Hartmut Schwarzbach

αιδιά κατασκήνωνουν δίπλα από κάρβουνα καυστήρων"
Η Annalyn και η οικογένειά της ζουν δίπλα σε μια τεράστια χωματερή της Μανίλας που ονομάζεται «Aroma Smokey Mountain». Όπως τα περισσότερα άλλα παιδιά σε αυτό τον καταυλισμό η Annalyn πρέπει να ψάχνει για ξύλα ανάμεσα στα σκουπίδια για να τα πάρει στο φούρνο παραγωγής κάρβουνου μέσα στους καπνούς και την αφόρητη ζέστη. Μαζί με τα αδέλφια και τους γονείς της, κουβαλά χιλιάδες λίτρα νερού για την κατάσβεση της φωτιάς και τη συλλογή του κάρβουνου. Η οικογένεια δίνει τα περισσότερα από τα έσοδα της στην τοπική μαφία. Όπως σχεδόν όλα τα παιδιά εδώ, η Annalyn είναι υποσιτισμένη και έτσι πάρα πολύ αδύνατη για την ηλικία της. Πολλά από τα παιδιά δεν μπορούν ούτε να διαβάσουν ούτε να γράψουν και δεν πάνε σε σχολείο.
Δέστε ακόμη περισσότερες συμμετοχές από τους διαγωνισμούς της UNICEF
http://www.unicef.de/foto_-2008/2000/englisch/index_engl_2000.htm
        
 Δείτε εδώ φωτογραφίες από την έκθεση φωτογραφίας του ΚΕΔΕ με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό
Άλλο φωτογραφικό υλικό για τη φτώχια