Η φτώχια στον κόσμο
 
Γενικά ΣτοιχείαΘεωρίαΟπτικοακουστικό  ΔραστηριότητεςΑξιολόγησηΠαιχνίδιαΣυνδέσεις
Στόχοι Εφαρμογής

Απαιτήσεις Εφαρμογής

Περιήγηση στη σελίδα

Γενικά Στοιχεία

Το πρόβλημα της Φτώχιας είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους. Η φτώχια δε γνωρίζει σύνορα και δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα του Τρίτου Κόσμου αλλά χτυπά πλέον και την πόρτα των αναπτυγμένων χωρών.  Η ιστοσελίδα αυτή απευθύνεται στον καθένα που προβληματίζεται γύρω από το πρόβλημα της φτώχιας, κυρίως όμως σε δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να δουλέψουν το συγκεκριμένο θέμα με τους μαθητές τους στα πλαίσια ενός Project και όχι μόνον.

Πιο συγκεκριμένα η εργασία απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους των τελευταίων τάξεων της δημοτικής εκπαίδευσης και καθηγητές των πρώτων τάξεων της μέσης εκπαίδευσης.

Η εργασία περιλαμβάνει πλούσιο υλικό, όχι απλά για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους μαθητές για το πρόβλημα της φτώχιας, αλλά και πολλές ιδέες για δραστηριότητες και παιδαγωγικές τεχνικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της διδασκαλίας τους. Τέλος περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από τους ίδιους τους μαθητές (ηλικίας 10-15 ετών) για να αξιολογήσουν  τις γνώσεις που απόκτησαν αλλά και να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης. Για το σκοπό αυτό  χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον απλή – κατανοητή γλώσσα.

Καλή πλοήγηση στον κόσμο της φτώχιας

Η εργασία αυτή υποβλήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  Σπουδών "Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη" στο Πανεπιστήμιο Frederick, στο μάθημα ΕΠΑΑ511 Νέες Τεχνολογίες στην ΕΠΑΑ, από τους φοιτητές Γεωργία Δημητρίου και Γιώργο Σαββίδη.

Διδάσκοντες: Γεωργία Λιαράκου, Κυριάκος Χαραλάμπους.